Tokat'ın Söngüt köyünde hafta sonu düğün planı yapan gelin adayı, yıllardır hazırladığı el emeği çeyizlerini köy geleneğine uygun şekilde sergiledi.
Merkeze bağlı Söngüt köyünde yaşayan ve hafta sonu Oğuzhan Yolcu ile dünya evine girecek olan Melike Önlü, yıllardır özenle hazırladığı çeyizlerini sandığından çıkararak baba evinin bir odasında sergiledi. Gelen misafirler, duvarlara ve masalara asılan el emeği ürünleri tek tek inceleme fırsatı buldu. Damat tarafı ise köydeki geleneklere uygun şekilde, çeyiz odasının kapısına gelin tarafından asılan kurdeleye para takarak odaya girdi.
"Annem el emeğiyle hazırladı diye her gün bir tanesini örtsün"
Hem oğlu hem de kızı için çeyiz geleneğini sürdürdüğünü belirten gelin annesi Esengül Önlü, "Oğlumu evlendirdim, ona da çeyiz asma geleneğini yaptım. Ardından kızım için hazırlıklara başladım. Hiç kimseden almadım, hepsini kendi ellerimle hazırladım. Kızım internetten ne gördüyse örneklerini çıkarıp yaptım. Annem el emeği yaptı diye her gün bir tanesini örtsün istedim" dedi.
Çeyiz odasını gezen yaşlılar ise kendi gençlik yıllarındaki düğün hazırlıklarını hatırlatarak, geçmişte çeyizlerin bir hafta boyunca asılı kaldığını dile getirdi.
Kültür-Sanat
Yayınlanma: 28 Ağustos 2025 - 10:48
Güncelleme: 28 Ağustos 2025 - 11:41
Tokat'ta çeyiz asma geleneği yaşatılıyor
Kültür-Sanat
28 Ağustos 2025 - 10:48
Güncelleme: 28 Ağustos 2025 - 11:41
Tokat'ın Söngüt köyünde hafta sonu düğün planı yapan gelin adayı, yıllardır hazırladığı el emeği çeyizlerini köy geleneğine uygun şekilde sergiledi.
EDİTÖR

Haberler İHA Haber Ajansı tarafından sağlanmaktadır.
İlginizi Çekebilir









